Social Icons

Thursday, January 21, 2010

perihal BONUS, PERNAH & BIASA

dah lama sangat UJ tidak update blog ni... entah kenapa laaa tak de tenaga laaaak.. nak on kan pc yang ada atas meja...belum tambah ngan laptop yang dua keping ada kat rumah UJ.....minggu lepas UJ dapat jalankan tugas hakiki dengan baik....

tugas hakiki tuh....tapi minggu ni kira penting laaa jugak..... mula dengan isnin sampai laaa rabu ... UJ tak dapat berbuat demikian... ntah la ... apa penyakit lak .. yang menimpa... tp alhamdulillah hari khamis ni .. UJ okay semula dan kembali menjalan kan tugas-tugas yang terbengkalai seperti biasa.... mudah mudahan dapat cover balik....tp tahu saja lah ... 2-3 hari tinggal kerja ... bertimbun timbun lak jadinya....

hmmmmm UJ nak menulis pasal apa ni....naper title kat atas pasal tiga perkataan tuh... tp intro ntah mana pergi plak...



sebenarnya ... pasal perkataan tuh.... hmm camner nak citer .. susah laa plak... tp biler duk tiga orang tuh... senang la plak paham...... payah tol lak nak bagitahu kat sini....

tak ada apa yang unik, tak ada yang berganda.. BONUS bukan ganjaran atau imbuhan kewangan kat situ ... walaupun kita dapat RM500 je kan tahun lepas... tapi citer BONUS yang UJ maksudkan ni ... pelik la... tp UJ tak nak cite .... sbb kalo citer pun UJ rasa tak de yang paham.. dan UJ sendiri tak reti nak citer....sbb UJ sendiri pun jadi dah silap paham.... ini semua gara gara 2 ketol manusia yang UJ kenal ni ... sorang kembang sorang kempis... ala ala lirik lagu ketika cinta bertasbih tu.... kembang-kempis dadaku...... UJ tak reti nyanyi r...

perkataan BONUS yang digunakan oleh manusia 2 orang tuh... dah terlalu melebar pulakmakna dia... sampai kekadang UJ tergelak sampai nak kencing....ada ke patut ... pergi makan ngn si polan si polan tak bonus langsung .... apa makna nye tu ek.... ntah laaa...

bercakap pasal makna makna ni...satu satu perkataan tu...mcm2 konotasi yang kita boleh bagi kan... mungkin ini la yang diprkatikkan si kembang dan si kempis tu kot.....tinggi jugak ilmu semantik dorang rupenya....

tp apa apa je la....

tak pe laaa... UJ rase tak de yang paham kot pasal BONUS ni....kembang dengan kempis je kot yang paham.... anyway.... posting tk ditujukan pada sesapa pun... tapai kalo terasa mungkin BONUS.....

bye....

nanti cakap pasal PERNAH & BIASA lak... kena stop sbb azan Zuhur dah kedengaran .... jom gi solat....

6 komen:

Bro Bayu said...

kembang and kempis tu saper..tak paham ler ko punyer istilah..konotasi yang tah apa2 ntah...bonus tu benda yang kita dapat lebih dari apa yang patut..simple je....so ia bleh dipraktikkan sebagai slanga le kiranyer...ala mcm sudeh, wak lu, tak boleh blah dan sebagainyer....

unclejoe said...

skima la dia ni... uikssss

Anonymous said...

bonus HPA ke..ehe

unclejoe said...

siape ekk gerangan Anonymous ni ekk.. HPA tak masuk ahli ... tp guna jugak barangan dia... heheh

nasikputeh said...

hihihihihi..
memang tak paham la uncle..

haha..

unclejoe said...

lorrr citer ni... tak paham.. sebab ni orang yang dimaksudkanje yang paham ... tak pe laaa... abaikan jer