Social Icons

Wednesday, March 31, 2010

mungkin mereka yang TERLAMPAU

Islam itu terlalu indah...

artikel ni UJ ambil setelah melewati blog seorang blogger, UJ tertarik dengan posting ini dan sebab itulah dimuatkan di sini.. Mungkin kita juga boleh mengambil iktibar sebagai persediaan menjalani kehidupan di dunia ini, di negara Malaysia yang kita cinta ini. Bukan bermakna menentang satu Malaysia , kalau tak, tak kan lah UJ ada puisi tentang satu Malaysia. Dan sudah tentu, jauh sekali sifat perkauman yang negatif.. tetapi sebagai muslim yang sentiasa ingin KEADILAN ditegakkan dan KESUCIAN agama nya tidak dinodai, artikel ini perlu juga diberi perhatian agar orang-orang Islam sentiasa berjaga-jaga. memang musuh Islam tidak pernah redha dengan kita sehingga kita sendiri mengikuti jejak langkah mereka. Mungkin di sana masih ada fardhu kifayah yang masih kita terlepas pandang??? ...hmm cam ustaz lak...heheh


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KEPADA SAUDARA MUSLIM.SEMUA MESTI FAHAM APAKAH YANG SEDANG BERLAKU DALAM DUNIA HARI INI.


Buku ini telah diterbitkan di pasaran buku London selama 5 hari sebelum ia ditarik balik kerana dikhuatiri akan menyebabkan gangguan dan diskriminasi orang Hindu di dunia Arab. Sumber maklumat ini adalah daripada U.A.E (EMIRIAH ARAB BERSATU)



Name: "Penulis Luar"
Penerbitan Siaran Sharjah disampaikan
oleh Ra'ad dan proram bernama
Buku Berjudul: "Semua Hindu Bangunlah"
Tajuk kecil : "Protkol Ketua Hindu"
Pengarang : Dr. R. Singh


Ini adalah kesemua 13 protokol yang diketengahkan:


1. Orang Hindu mesti mempertimbangkan bahawa Israel adalah sekutu terbaik memandangkan sikapnya yang negatif terhadap orang Islam.

2. Sebarkan perlakuan dosa dan sifat buruk dikalangan orang muslim.

3. Tokong Hindu mestilah didirikan di semua tempat dan mestilah diziarahi setiap hari. Dan berhala "Ram" mestilah ditempatkan di tempat kerja.

4. Mesyuarat mestilah dijadualkan untuk merangka plan menentang Islam.

5. Edarkan dadah dan pelacur dikalangan negara Islam dan komunitinya.

6. Jalinkan hubungan seksual dengan wanita Islam dan pastikan anak-anak Hindu dilahirkan
di kalangan mereka.


7. Jika anda seorang doktor atau ahli farmasi, cuba sebaiknya untuk mencacatkan janin.

8. Jika anda sorang doktor bidan, bisikkan "Ohm" ke telinga anak yang baru lahir
(sepertimana azan orang Islam)

9. Cuba rosakkan bekalan makanan dalam kedai orang Islam
sekiranya anda bekerja dengan orang Islam.


10. Jadilah sahabat mereka, dapatkan kepercayaan dan kemudian khianatilah mereka.

11. Jadikan orang lain memusuhi Islam.

12. Jika anda bekerja di rumah mereka, cuba pengaruhi anak-anak dan isteri mereka
cara mereka berfikir.


13. Pakailah tali hitam di pergelangan tangan anda.


TOLONG SEBARKAN KEPADA SERAMAI MUNGKIN ORANG ISLAM.


DR. MOHD ANIS BIN HARON @ HARUN
Medical Practice Division
20th-21st Floor, Bangunan PERKIM
Jalan Ipoh, 51200 K. Lumpur
Tel: (03) 40457725 Fax: (03) 40457740

apa yang dimaksudkan mungkin hanya untuk mereka yang TERLAMPAU, yang tidak, barangkali masih boleh bertoleransi dan berintegrasi bersama seperti kita di Malaysia





6 komen:

Bro Bayu said...

They are so bad..this article should be spread.
Actually, I used to have two Indian coursemates who have relationship with a malay girl who are also my coursemate. It was so sickening and annoying to see them fondle her body in front of us, trying to kiss and hug her this stupid girl. After that, this guy dump the girl...from the information that I got from my friend who are close with this Indian guy, the girl lost her virginity to him. Nauzubillah

Afida Anuar said...

UJ, rasanya mereka ni golongan terlampau kut..waAllahualam..

Buat pengetahuan UJ,fida keje dengan kampeni India.. bukan India Malaysia, tapi India dari India...bahkan ada ramai kawan yang beragama Hindu...alhamdulillah, setakat ni mereka menghormati kami2 yang beragama Islam. Apa yang kami wajib buat, apa yang kami tak boleh buat, apa yang kami boleh makan, dan tak boleh makan...mereka faham dan mereka hormat.


Bahkan di pejabat, kami langsung tidak dipaksa untuk mengenakan pakaian-pakaian tertentu, atau disuruh membuka tudung jauh sekali... tiap-tiap hari nak berbaju kurung dan bertudung litup pun tidak menjadi masalah bagi mereka... Alhamdulillah,di pejabat baru ni, suraunya lebih besar daripada bilik HR..siap berhawa dingin.. time kami nak bersolat, langsung tidak ada masalah... kadang-kadang kalau tengah bizi dengan sesuatu, tp nak minta escape nak solat, mereka faham...Alhamdulillah...

Tapi itu la, disebabkan semua bos-bos India, maka acara yang kebiasaannya diadakan di company-company milik orang Islam, contohnya bacaan yasin pada hari-hari tertentu beramai2, solat hajat beramai-ramai ke...ceramah agama ke... memang tidak pernah diadakan atau disediakan oleh pihak company kami. Itu la part yang agak merugikannya..kalau nak, pandai-pandai la kami cari sendiri atau arrange sendiri between kami2 yg beragama Islam ni.

Afida Anuar said...

WaAllahualam la..itu situasi yang fida alami...alhamdulillah dipermudahkanNya...

tapi Fida tau, di luar sana ramai musuh-musuh Islam yang mahu lihat Islam hancur...

unclejoe said...
This comment has been removed by the author.
unclejoe said...

alhamdulillah ... fida dalam situasi yang selesa buat masa. UJ sendiri pun tak pasti .. tapi itu lah kan.. sekadar untuk kongsi bersama.. UJ sendiri pun tekan kan kat situ..mungkin mereka yang terlampau.. kita pun tidak menuduh sesiapa kan.. hanya untuk peringatan kita sendiri..

kekadang pun kalao tengok pun bukan mereka yang bukan Islam yang menjadi penghalang, sesama Islam sendiri pun ada jugak kerenah mereka ..berurusan tentang agama kekadang lebih senang dengan orang yang bukan seagama berbanding dengan seagama sendiri.. Namun .. sifat berjaga-jaga perlu sentiasa ada...

Dan kita juga ingin mempamerkan bahawa Islam bukan untuk orang Islam sahaja bahkan untuk semua.. ISlam for All.. tidak salah untuk kita saling mengenali...

waAllahua'lam

anyway tq everybody

sukiman said...

Setakat hari ini kebanyakan situasi yang saya alami golongan yang menyusahkan hidup saya adalah orang Melayu Islam.Dan pada masa yang sama segolongan orang Melayu Islam jugalah yang banyak membantu saya beri pertolongan dan semangat dalam menjalani hidup yang penuh cabaran ini...

Memang betul seperti kata unclejoe di atas sesama sendiri pun ada yang negatif sifatnya...tapi thanks info posting tu akan buat saya berhati-hati pada masa hadapan...

Saya setuju kita kena berhati-hati dengan semua orang, semua bangsa dan agama...

Dan saya berpendapat adalah tanggungjawab kita untuk mempamirkan islam itu indah dan bebas.