Social Icons

Monday, March 29, 2010

santalia ke harum sundal malam

lama jugak tak update blog ni...bukan busy sebab dapat baby baru pun...lagi pun baby pun kat kampung, umi dia pun lum habis pantang...tapi dalam busy bee ni tak pernah lupa jugak kalau UJ free mesti jenguk jenguk jugak blog member2 walaupun kadang-kadang beri komen ataupun tak.. sebab dorang banyak kasi idea dan semangat untuk terus menulis walaupun tidak prolifik..apatah lagi nak jadi profesional...hmmmm



semalam ketika keluar ke kota ikut member nak beli barang-barang sempat gak UJ singgah kat nursery tempat yang selalu jugak pergi untuk beli pokok keladi yang dimuatkan dalam 'Taman Cinta - Balcony Garden'... terlihat la UJ pokok yang UJ lama dah carik, akhirnya UJ terjumpa.



memang bau dia cukup harum...tapi entah la nama... bila tanya jual tuh... SANTALIA..tapi mcm saintifik la namanya... bila tanya pakcik Goo adalah cerita rupanya ia pun Harum Sundal Malam.. uiksss tu cite pontianak tuh...



Tapi dalam cerita tu sebenarnya lain lak bunga nya bile tanya lagi pakcik Goo mcm mungkin spesis lain la kot... patut la balik malam malam bau nyer cukup harum semerbak.. org-org ckp kalau bau wangi malam-malam tu.. cam pontianak la hantu la setan ... sebenarnya pada UJ ... bau-bau wangi bukan makhluk-makhluk tu yang suka tapi ... malaikat dan jin-jin islam sahaja yang suka bauan harum..kalau yang jenis memang ahli neraka tu suka ngn bau-bau busuk jer...

komen skit saper yang tahu ... sebab tanya pakcik Goo ni macam2 bunga lak dia ckp harum sundal malam... pantang harum je semua nya .. sundal... apa daaaaa


3 komen:

Afida Anuar said...

Habis tu UJ beli ke idak pokok tu? uishh tengok gmbar tu, dan dan teringat kat pontianak maya karan elektrik tu...serammmmmm..hehe..

unclejoe said...

to fida - beli .. sbb tu malam tadi harum je bau dia... tapi bunga yang kuntum kuntum bukan sejambak tuh... siang tak bau lak.. sebab tu orang panggil .. sundal malam. heheheh

Khairi said...

ada jugak bunga yang menyeramkan sebegitu sekali ya hahaha.