Social Icons

Tuesday, March 30, 2010

spring in desaru

spring in bandar penawar @ desaru



banyak pulak bunga-bunga berkembang mekar di tempat kerja UJ minggu ni... dah masuk Spring ke kat desaru or bandar penawar ni ek...tu antara salah satu nya...

nk tengok lagi... scrol ke bawah ni...


ni ape entah nama lak ekk tapi sekali berbunga... hmm rasa macam sakura di khatulistiwa plak..biasa ada kat jepun je kan sakura... hehehe ni versi malaysia la

...yang ni plak UJ snap dekat dengan receptionist ... mana pergi lak receptionist ni... bunga ni tak pernah layu nampak nya...bunga pe la...ekk?




yang ni plak dekat dengan punch card.. yang kadang-kadang UJ terpaksa menjalankan tugas untuk melihat-lihat saper-saper yang tinta merah huhuu... tapi tak nak wat apa-apa pun sebab UJ sendiri pun banyak gak merah... heheh



fuhh yang ni cantik kan.. orkid .. antara bunga yang UJ kalo ada rumah sendiri nanti dan bila dah boleh pindah balik kampung halaman sendiri insyaAllah akan adalah taman khas untuk bunga spesis camni ....
ni ntah la bunga apa ... kat tangga .. siap ada label lagi kat bawah tapi bukan label nama bunga tu, tapi ada line lak nak tunjukkan tempat tu untuk letak bunga je... dan ada label 'bunga' heheh amende semua tuh... 5 s ke? entah laaaa... tak dan lak nak cek..




fuh yang ni gaya mewah skit.... tengah tengah meja kat meeting room ... teringat pernah meeting sekali dulu .. sorang member lawak lak.. bile nk bentang pasal dasar-dasar seperti visi ke misi ke.. bila sampai tang vision... boleh dia terangkan pasal vision dengan melukis gambar periuk yang berjenama vision tuh..hmmm mcm2 tapi lawak gila time tuh... nasib UJ pun tahu vision tu jenama periuk kaca... kalo tak UJ sendiri apa punye lawak....


6 komen:

Afida Anuar said...

Sekali imbas tengok gambar, ingatkan bunga2 kat umah UJ, Fida dah kagum dah, rupanya kat desaru..wahhh... UJ peminat bunga eh, jarang orang laki minat bunga..erkkk

Afida Anuar said...

UJ, fida duk kampung pulau rusa, tau? dekat je dengan losong... dulu sekolah kat SMKATJ..UJ shams kan? kita musuh ketat dulu!! hehehehe.. tapi akur la kan, shams lagi mantapp dari SMKATJ..hehe

unclejoe said...

hehehehe kat umah ade gak bunga.. UJ bukan minat sangat tapi kalo menda buat jadi cantik nampak seri.. UJ ok je.. sbb UJ ingat time belajar kat damsyik dulu.. kalau musim spring lah paling cantik... sejuk pun tak sangat panas pun tak sangat.. hehehe sbb tu kat balcony garden tu banyak pkok keladi ... sbb tak berbunga sangat kalo berbunga tu wife la tuh .. yang nak... hehehe

ohhh tok jiring rupenya...a'a .. time UJ skool situ pun time tengah mantap ... tapi UJ biasa je.. then sambung KISAS...pas tu terbang syria pas tu balik lak kat UPM... tua-tua baru tol-rol keje...

pulau rusa.... ingat lagi UJ time kecik kecik dulu org ckp org pulau rusa ni ... mesti putih2 kan..tak kira r laki ke pompuan.. ade pernah dengar tak org2 tua ckp gitu...

UJ biasa area situ sebab arwah ayah org manir..tp memang menetap di kemaman..
makin dekat plak rase satu negeri ni...

Afida Anuar said...

iyo la tuh biasa je. Kalau biasa tak jejak kaki ke kisas, x pi syria...otai la UJ..musti SPM straight A ni.

hehe,orang pulau rusa lain yang putih tu, fida ni gelap hitam dan legam la UJ, serius, ngeh33...yg pasai putih2 tu tak penah dengar, tapi yg biasa dengar, orang pulau rusa ni terkenal dengan baik2..kalau nak cari menantu,cari org pulau rusa...tu yg biasa fida dengar...erkkk..gagaggaa...hehehe..

Lar,sblah je Manir tu, kalau UJ singgah Manir sok2 bila, jangan lupa singgah Pulau Rusa jugak!!..nnti roger2 deh.

sukiman said...

bunga-bunga berguguran...

unclejoe said...

suki, bunga yang gugur tuh... kutip la.. buat bouquet.. cantik la rumah encik jan nanti .. kan?