Social Icons

Wednesday, September 1, 2010

kemas kini

1. uishhh lama plak kali ni tak masuk blog dan update ... biasalah ekkk sebok memanjang.... lagi pun bulan-bulan puasa ni banyak aktiviti lain plak.. so kurang lah sedikit berblog....

2. hari ni panas skit kat area bandar penawar... so asyik nak duk dalam pejabat je kan... ada air cond...sejuk skit.... tapi part2 puasa ni kan... ehhh tak lama lagi kita nak raya... cepat betul ekk..

3. cakap pasal raya ni kan... kenapa la ekkk... budaya negara dan orang kita ni selalu lain je kan... waktu UJ belajar di syria dulu... hari raya adalah hari untuk bergembira... hari kemenangan... lebih lebih lagi lah hari raya qurban.. memang gah sakan...

4. Tapi kita mesti time ni nak sedih sdih kan... kalau dengar takbir pun mesti sedih jer... kalau di sana... takbir adalah takbir kemenangan... takbir seolah-olah menang di medan perang...sebab tu raya dorang..meriah sebegitu....itu lah lain padang lain belalang..

5. Namun dekat Malaysia, time raya ni lah.. banyak kunjung mengunjung ke rumah sanak saudara sahabat handai jiran tetangga kan... kat sana... hmmm dorang bantai gi main funfair lak.. jahiliah plak... erkkkk lain belalang lain lak padang....

6. tapi entahlah macamana sebab memang budaya kat sini kan... erkk kita dah bercerita pasal raya dah... mesti teruja kan... dah beli baju raya? warna apa... hehehe? ada sedondong sedondong tak... erk... UJ dulu tak suka betul jenis sama sama colour ni... tapi sekaarng nak sama je... sebab dah ada family sendiri kan... entah lah dah kahwin ni kan.. banyak berubah plak.. yang dulu tak suka sekarang suka... yang dulu suka sekarang makin suka hehehe

7. lorrr baru teringat hari ni kena pergi berbuka puasa beramai-ramai di tempat kerja... hmmm kalau ikut malas juga.. tahu je lah.. majlis majlis berprotokol bagai... UJ cukup tidak berkenan .. apatah lagi sememangnya ... UJ sedang menjalankan tugas orang buat masa ni... so tempat makan atau meja ni mestilah meja VIP... uishhh cukup UJ anti bab ni... apa tak nya.. makan dengan orang2 besar tempat UJ kerja je... so semua kena kontrol kan... tapi rasa hari ni .. paling besar pun pengarah je kot... so no problem la...

8. UJ beriya bercakap pasal makan dengan VIP ni sebenarnya...bukan apa... sebab pernah terjadi..... alahhh kadang2 bukan VIP sangat pun... bukan nya tan sri dato' ke apa... mungkin di kalangan kelompok di situ ... mereka lah VIP ... meja cam ni ... camne kita nak melahap lebih2 kan... pas tu ada waiter or waitress lagi... dihidang dengan sejemput nasi... lauk penuh... tapi nak amik cedok pun punya la ... ada protokol beradab... uishhh boring...

9. apa lagi UJ nak celoteh di sini... ahaaaa... pasal pengunjung bertuah ke blog UJ... terima kasih banyak2... UJ tak nak announce lagi... sebab nanti entry khas akan muncul... cuma bersabar dengan cenderahati ekkk ... sebab bukan lari bajet ke apa.. cuma UJ kena tambah lagi 2 ... sebab ada 4 orang ... macamana jadi macam tu.. UJ dont mind la... so tunggu ekkk... anda 4 orang memang bertuah...sebab tu nak kena carik yang sama jugak lagi dua.... ehehe

10. kepada yang terlepas .. insyaAllah nanti akan ada lagi... .. pasal web counter ni kan.. UJ pernah letak yang jenis ada satu kaunter sahaja... so kita boleh letak ...'anda pelawat yang ke...' - tapi web counter jenis ni kan.. cepat betul bergerak... sekali kita sendiri yang refresh pun ... bertambah bilangan visitor.... tak best lah ekkk macam tu... so webcounter blog ni tak macam tu...

11. rasa dah banyak mengomel ni.. sekarang baru jam 4 lebih... erkk nak punch out pukol 5 ... lebih kurang sejam lagi... jumpa lagi OK....

7 komen:

Afida Anuar said...

Uj!!!..fida takde baju raya lagi ni..lalalala...hehe..

ahaa..i'm the one. Tatau la macam mana jadi bertuah malam tu. Biasa jarang dapat yang bertuah2 ni. Eh Uj tengok kan screen shot tu? hehe...

PS: Uj, kalau mai berjalan2 area2 pulau rusa tuk beraya, jangan lupa singgah umah fida.. Bagitau la kalau ada plan, nnti fida kasi kontek no eh..Nak jumpa aqila kalau boleh....haaaa aqila nak duit raya dak dari makcik fida?...heheh

bofoyengfeng said...

gua pun teringat masa beraya kat sudan dulu...takbir raya memang semangat. tapi dioarang abis raya pertama kedua tu abis la..tak macam kita...pulun sebulan...haha...

UJ..gua pun tak terperasan kaunter dah lepas...arghhh...

Hambali ® said...

Selamat beraye lah UJ :D

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

uuihh terok gila dorg men funfer,,,

budaya yg lain kot,,,

nas said...

tak sabar2 tunggu cenderahatinyer..ehehehhehe...ape la nas nih...adoii...
taw xper..raye kat negara arab biase2 jerk..tapi kat sini..amboi...meriahnyer..!!:P

uNcLeJoE said...

@nas - insyaAllah.. nanti sampai OK... tunggu deh

@akim - begitulah budayanya... beruntung jugak di malaysia ni kan...

@hambali - selamat beraya juga...

@bofoyengfeng - hehehe dah lepas... nanti akan datang lagi wat lagi hehe

@fida - insyaAllah... memang ray di trg... kalau terlajak ke KT ...roger deh...

Bro Bayu said...

amboi, sakan nak beraya semuanyer..raya pada bro bayu macam tak best jer semnjak mak meninggal...