Social Icons

Monday, September 20, 2010

kerja

blog ni betul betul cuti raya sakan ... lama benar tak update... memang UJ beraya sakan kali ni... entah kenapa... memang setiap kali raya.. kena sakan... pun pergi pasaraya sakan juga.. rasanya tak pernah raya tak raya sakan... waktu kat syria dulu je lah kot.. tak berapa sakan sangat... hehehe... kali ni raya bertig plak... UJ isteri ngn Aqila... banyak juga Aqila dapat duit raya kali ni... so masuk poket abah lah ekk...

dah seminggu lebih beraya... UJ balik plan nak balik awal lah ke Johor.. sebab UJ tahu banyak kerja kena bereskan... sebelum masuk ofis Isnin 20-09-10 nanti.. hari ni lah.... tapi itulah ketentuan ... ujian tetap mendatang... ada yang kata ujian untuk menambah keimanan dan Dia tidak akan membebankan kepada hambaNya dengan perkara yang tidak mampu untuk dipikulnya.... Kenapa awal sangat datang... Khamis lagi UJ dah bertolak dari Terengganu ke Johor dan dalam perjalanan sudah tentu banyak rumah jugak singgah beraya.. so sampai di Bandar Penawar lewat malam juga...

plan keesokkannya nak sentuh lah kerja2 ofis yang masih terbengkalai dan kerja2 lain yang berkaitan... tapi kepala dah makin berat.. hidung mula berair, tekak pulak kering semacam perit pulak... sah aku demam ....

sejak Jumaat hingga hari ini, badan ini masih lemah-lemah.. dan UJ sendiri dpat MC hari ni sebenarnya... tapi rasa kalau tak datang kerja... macam semacam je... sebab dah lama kan cuti raya, nak tambah MC lagi.... hmmmm

Tapi masuk je ofis.... laaa.. 3 memo plak dapat ....

1- salam AJK MAKA sesi JANUARI-JUN 2010 - mohon hadir meeting hari ini 20-09-10 jam 2.30 ptg Bilik Mesyuarata - arahan TP HEA..

adussss... makin berat kepala yang dah sekian berat....bila ON je laptop.. buka email dapat lak mesej macam ni

2. SALAM, KEPADA SEMUA FELO DAN PENYELIA ASRAMA SATU MESYUARAT AKAN DIADAKAN PADA KETETAPAN BERIKUT:- TARIKH : 21 SEPTEMBER 2010 HARI : SELASA MASA : 8.40 MALAM

arghhhhh tak ada ke cerita yang best-best skit bila masuk opis ni... tengah duk pening-pening baca email jemputan yang aku paling tak suka tetiba dapat lak SMS...

3. salam KJ-KJ hari Rabu 22-09-10 lawatan dari UniKL, diminta bersama pengurusan Kolej di Bilik Mesyuarat..

rasanya suhu badan ni makin naik plak.... arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ni yang buat aku makin cepat je nak chow dari sini... plan 2 tahun lagi.. nampak gaya kena ubah perancangan lah...

erkkk harap-harap petang nanti sebelum punch out mungkin ada apa apa berita yang boleh neutral kan situasi dan perasaan UJ hari ni.... arghhhhhhh

so ... 3 hari ni aku kena meeting jer lah... erhhhhhh

-penggunaan kata ganti nama aku mewakili perasaan yang makin geram dan marah mungkin...

ini lah kerja.....


7 komen:

Ibnu Jamaluddin said...

Sabar ye UJ...
Kerja berlambak, diri pula tak sihat...
Ada hikmah tu...

p/s: Tengok-tengok orang bekerja teringat pula apa akan jadi pada diri sendiri akan datang, macam mana pula kerjanya? Mesti padat, bersyukurlah sebab masih lagi seorang pelajar, tapi tak semestinya benda ni akan berkekalan... Hmmm....

p/s: Tiada benda yang senang...

Khairi said...

paling tak best bila habis cuti raya, kerja byk menunggu. sungguh tak best huhuh.

nak buat mcm mana uj, sabor aje lah.

p/s: vacncy mara Ja dah apply, kalau ada rezeki dapat, kalau tak, tahun depan cuba lagi :)

Afida Anuar said...

Moga UJ cepat2 baik demam..demam raya tu UJ;)..

fida pun hari ni..aduhh memang tak cukup kaki dan tangan. akibatnya lepas magrib tadi baru kuar opis. keje mcm mengalahkan perdana menteri... sedih...tapi kene kuat... kalau tak...

UJ..mana aci duit aqila masuk poket UJ..tak baik tau!..hehe

bofoyengfeng said...

rilek bro...dugaan dan cobaan datang pelbagai bentuk...(sedap je gua cakap, tak kena batang idung). lepas raya stended la bro kena demam. gua pun kena jugak. nasib baik cepat recover....alhamdulillah.

Hambali ® said...

takpa UJ. Penat kerja lagi bagus dari penat takde kerja :)

naimisa said...

UJ, duduklah lama-lama lagi...

Ada peluang naik pangkat nanti. :D

nas said...

salam...taw xpe...tu la da lama xdgr citer...hehehe...yelah..dulu ade la singgah sekali skala,tp xupdate gak..last lupa la nas...
hik3...
ok2...xper....pasnie uj yg update,nas xupdate sbab final exam nk dekat....study is the most important...