Social Icons

Wednesday, August 25, 2010

sedar tak sedar...

assalamualaikum...
dah sarapan... hehehe harap-harap tak ada yang bersarapan lah ya pagi ni .....kalau bersarapan sebelum waktu imsak tu kira bersahur lah ya... kira berpuasa la hari ni....

sedar tak sedar dan buat-buat tak sedar kita dah lalui separuh ramadhan kan... nak kata mengharungi tak ada lah mencabar sangat puasa kali ni kan... sebab tidak lah begitu panas sangat di kawasan, tempat UJ ni... namun cabaran lain yang mungkin menguruskan pahala puasa tidak dapat dinafikan... mudahan2 ibadah puasa kita diterimaNya... amin...

so lebih kurang 2 minggu sahaja lagi kita meninggal kan ramadhan... cepat betul... pejam celik pejam celik, celik pejam...celik pejam dah nak raya.... Bagaimana dengan puasa anda setakat ni... ada feel tak? mesti best kan...

UJ pun baru perasan makin dekat dah angka ke 5005 dan 5009 pungunjung ke blog ni.. cepat jugak akhir-akhir ni webcounter tu brgerak... itu semua atas sokongan semua... terima kasih banyak-banyak... so apa cerita dengan angka-angka tu... apa yang best sangat... alahhh dah UJ bagitahu sebelum ni kan... apa-apa pun kepada yang bertuah nanti jangan lupa ikut arahan yang UJ bagi kat sebelah OK... kalau nak cenderahati tanda ingatan UJ kepada yang menyokong blog ini terus bernafas...kan?

semoga ikatan ukhuwwah yang dibina di sini berterusan, berpanjangan dan yang lebih utama dikira sebagai ibadah juga kepada yang esa...insyaAllah... jangan lepaskan peluang ni OK... dah empat ribu sembilan ratus lebih dah... so makin dekat lah dengan 5005 dan 5009...

Jika anda tamu taman ini yang ke 5005 atau 5009, email kan UJ. Ada cenderahati yang best sebagai penghargaan, di atas sokonganmu melepak di sini. Alamat e-mail sila tengok profile UJ. Selain email, jangan lupa menjerit kat kotak shoutmix juga... Orait... dikehendaki jerit kuat-kuat sampai UJ perasan... ajakla member datang lepak kat taman ni okies... masuk percuma.

kalau awal-awal dulu kita sambut ramadhan... kita laungkan ahlan wasahlan wa marhaban ya ramadhan... namun sekarang ...sudah tidak pantas lagi untuk ucapkan ungkapan sebegitu untukmu Ramadhan.... tetapi hati ini berat pulak nak ucapkan selamat tinggal pada mu ramadhan... kita akur... al wada' ya ramadhan.... -syahdu plak rasa- kerana syawal akan menjelma tidak lama lagi....


7 komen:

hentakbelipat said...

rezki ramadahn tuh

Afida Anuar said...

cepat sungguh rasanya ramadhan kali ni.... mcm semput nak bernafas.. ada beberapa belas lagi juzuk nak khatam quran tu...moga2 sempat khatam...

PS: mcm tade chance je fida nk jadi pengunjung yang ke 5005 dan 5009 UJ punya taman ni..uhuk uhuk...

nas said...

harap2 nas ader chance..
tapi buat mase nie xsure lagi sbab histat pengunjung nie xkeluar2 lagi..tunggu lah kalau loading lagi...huhu

uNcLeJoE said...

@hentakbelipat - insyaAllah mudah mudahn

@fida - a'a jap je sekarang masa bergerak.... tup tup dah nak raya...

no prob... insyaAllah ada rezeki tuh... hehehe

@nas - terus mengira OK... hehehe

terima kasih semua sebab support...

naimisa said...

terlepas. :D

uNcLeJoE said...

@naimisa - insyaAllah ... akan datang.. ada lagi...

sukiman said...

best kan kalu dapat hadiah dari UJ...