Social Icons

Tuesday, August 10, 2010

Jordan River : Israel-Singapore-Malaysia

semalam baru terima email dari seorang kawan tentang kurma... kurma amat sinonim dalam budaya orang islam... apatah lagi bila tiba bulan puasa... ishhh macam2 Yahudi ni kan.. Singapore pun satu hal... mungkin email ni dah tersebar di kotak email ramai orang kan... mudah-mudahan dapat ambil tindakan yang sebaiknya... semoga diri terjaga...insyaAllah....

buat masa ni UJ belum jumpa lagi kurma ni kat pasaraya.. tapi tak mustahil kalau mereka di Malaysia ada sifat seperti yahudi ni dan menukar jenama demi bisnes di samping mereka juga bersengkokol dengan yahudi tanpa kita maklum dan sedar..muslihat jahat mereka.... antara lain email tu menyebut :-


Sekarang bulan puasa bakal menjelma..........berhati-hati........be careful of Kurma Yahudi ..Bercetak jenama "Jordan River" itu sebenarnya bukan dari Jordan tetapi dihasilkan dari negara Israel ......dan diimport serta dikotakkan di Singapura tapi di edarkan di Malaysia .Ia ditanam di satu kawasan luas di bahagian timur Isreal yang bersempadan dengan Palestin...Ia dipunyai oleh seorang Yahudi yang kaya...dan ramai pekerja-pekerjanya berbangsa Yahudi dan hasil penjualan kurma itu digunakan untuk tabung orang-orang Yahudi....Pendedahan ini dibuat oleh akhbar Berita Harian Singapura....Para Muslimin sekalian diharap jangan membeli kurma jenis ini..kasihanlah terhadap rakyat Palestin yang hari-hari ditindas dan dibunuh kejam oleh rejim Yahudi ini. Perangi Yahudi dalam apa cara sekalipun, walaupun dari segi ekonomi.

itulah Yahudi laknatullah ... waalahua'lam.... semakin bahaya kan sekarang...dalam apa jua.. mereka akan cuba untuk mnyesat umat Islam... so kita haruslah berhati-hati selalu... owhhhh singapura jiranku...

4 komen:

Afida Anuar said...

Fida pun ada juga dapat email pasal ni, wiken baru ni pi survey dekat pasaraya kat sini tak jumpa lak kurma ni. Mebe tokei pasaraya tu pun dapat email ni, pastu terus tak ambil kurma cap jordan river ni...waAllahualam..

ps: insyaAllah, moga sebaran email dan entry ni akan membantu melumpuhkan sedikit ekonomi orang yahudi

bofoyengfeng said...

good info. kalau masuk MY mesti tukar brand ni. brand apa dia pakai ye UJ?

Hambali ® said...

UJ, selamat berposa ye.

uNcLeJoE said...

@fida - insyaAllah... terima kasih atas sokongan..

@bofo - entah r kemat... sungai klang ke ekkk

@hambali - selamat berpuasa juga..