Social Icons

Wednesday, February 24, 2010

hijab


kebanyakan JENIS burqa atau niqab yang dipakai muslimah Malaysia....!!!kepada blogger lelaki, bolehkah fesyen pakaian mereka menjadi pilihan anda untuk dijadikan suri hidup?

9 komen:

Afida Anuar said...

Kenapa tak? ptutnya yang berlitup sebegini la yang patut dijadikan suri hidup..barang mahal, takde nak dedah sana sini, pasti terkatup rapat...kan UJ?

syg,fida tak pakai niqab pn..tudung biasa2 je:(

unclejoe said...

a'a.. tol... gambar sekadar hiasan... tak pe la fida.. sekadar mampu..dan masih lagi dalam daerah syariah kita patuh kan... alhamdulillah... pernah saya baca novel TAUTAN HATI...dr seorang seksi tapi akhirnya berniqab...huhuhu

Bro Bayu said...

mestile boleh sangat2...tapi masalahnya nak cari yang berlitup elok camni susah dah sekarang...huhu

r.o.l. said...

Dua perkara. Pertama, ada suami akan lebih suka isterinya berhijab daripada ditenung lelaki lain. Dua, walaupun berhijab, seorang isteri masih perlukan didikan daripada suami, bukan bermakna sudah baik serba serbi.

Bro Bayu, kalau nak cari yang begini kena tahu kepada siapa yang patut bertanya dan di mana tempat untuk dicari. Salah orang atau salah tempat, memang tak jumpa.

unclejoe said...

a'a saya setuju dengan r.o.l. ... sebenarnya kalau nak .. insyaAllah tak susah....

Anonymous said...

solehkan dirimu nescaya akan datang solehah kepadamu....
kenapa tidak kita mantapkan diri dahulu...tak perlu di cari,dia akan akan dianugerahkan kpd kita...


wallahualamm..

unclejoe said...
This comment has been removed by the author.
unclejoe said...

tq anonymous.. alhamdulillah siapa yang UJ cari dah jumpa, dan barangkali tidak dicari tapi mungkin satu anugerah...insyaAllah solehah... dan UJ sendiri dalam mencari dan membina kesolehan bersama...amin...

Notami said...

seindah2 hiasan adalah wanita solehah..Allah menjanjikan lelaki baik utk wanita yg baik dan sebaliknya..insyaAllah..smoge kite trgolong dlm golongan org2 yg beriman..amin..