Social Icons

Saturday, February 6, 2010

kembali menulis walaupun tidak prolifik

lama jugak lah server agak bengong di area sini... katanya ada gempa bumi kat dasar laut lah.. tapi balik-balik UJ tanya sendiri ngn Pegawai yang kerja dorang bab-bab server ni baru lah UJ tahu... entah apa lah yang dia explain... susah nak digambarkan dengan kata-kata ishhhh...UJ tak pandai lak nak terangkan dekat sini .... banyak sangat term-term english yang kalu UJ nak kasi tahu mesti jadi lain lak makna dia... sebab UJ belajar english kat bahasa moden, pegawai tu mungkin dia sebut term yang ada sangkut paut ngan internet kot....

seminggu tergendala kerja-kerja nak update blog ni... bila server dah okay kat pejabat UJ... banyak plak ... laman-laman yang diblock... lagi sekali plak nak mengadap dan pasti nya ada lah term-term yang UJ kalau nak faham kena bawak kamus komputer.... bab-bab ni mesti Fida tahu kot ... maklom la kan kerja kat cyberjaya... cakap pasal cyberjaya ni tak ada plak Fida yang dalam iklan ... welcome home cyberjaya, pastu ada banyak lagi bahasa-bahasa lain ...tu perasan tak?hehehehe

sebut pasal iklan ni kan ... teringat plak UJ pasal promo 'terima kasih' kat TV1.. hmm pada UJ menda ni ok...so tak kisah la kan .. kita praktikkan ... lagi pun sekarang ni orang lebih suka TQ dari terima kasih ek... begitu jugak komen sorang blogger yang UJ juga ikut blog dia.. dia pun cakap sekarang ni payah nak jumpa orang akan sebut 'tumpang lalu' tapi mudah 'excuse me' kan? begitu juga dengan 'maaf' banding dengan 'sorry'...sesekali kalo pasal perkataan 'maaf' ni lebih menusuk terus ke halwa telinga terus mengalir ke lubuk jantung, pantas hati mudah menerimanya berbanding dengan sorry kan ... tol tak?


4 komen:

Afida Anuar said...

hehe..uncle joe...sy ni dok glemer pung,lgpun kuli je. muka pulok ada muka orang kg.. mana leh masuk iklan tuh, dia cari muka orang2 bandor je..hahahaha.

Zyma Da` Catwoman said...

Salam Uncle Joe.....

Hye Uncle...

Sy dtg m`baca di sini ye. Byk info menarik...

;)

unclejoe said...

to fida......hehehe fida ne tahu kan nanti ekk....ehhhh kena ingat KT pun ... bandaraya pe?

UJ teringat pernah nampak sticker kat cermin belakang kereta kalau balik trg... KAMI WARGA KOTA --- kuala terengganu .... hehehhehe

to Zyma Da` Catwoman terima kasih.... sudi sudi la singgah... sama sama memeriahkan ...

unclejoe said...

aper address zyma nak buat link kat blog UJ ni heheh