Social Icons

Sunday, February 21, 2010

lonely weekend

hmmm ...ni kali pertama sejak kahwin... UJ terpkasa lak berjauhan ngn isteri tersayang hehehehe..duduk sensorang kt rumah cukup membosankan...wife dah pun UJ hantar balik kampung minggu lepas lagi ... ketika balik kenduri anak saudara kahwin di kampung... biarlah dia berehat sementara menunggu baby kami lahir tak lama lagi insyaAllah selamat doakan ok....

keadaan rumah agak sedikit lintang pukang lah... kat ruang dapur pun... hmm banyak jugak pinggan mangkuk yang menunggu untuk disental.. beginilah ... kalau semua kerja bertangguh... sejak kahwin .. UJ dah jarang buat kerja-kerja macam tuh.. house chores ni banyak di ambik alih oleh isteri... since dia decided nak jadi surirumah sepenuh masa, berelaun dan berpencen tapi kwsp sendiri je kot huhuhuhuhu... tapi takut gak dia boring so UJ belikan lah dua ketol mesin jahit ... so boleh lah dia menjahit kat rumah ... nanti boring lak ... nak tunggu UJ sekerat hari kat rumah tu...lagi pun UJ tak nak gak skill menjahit yang ada padanya hilang gitu sahaja...bile tahu dek member member ... ramai jugak yang menempah.. orait jer... boleh duit untuk dia simpan... yang best lagi ... sejak kahwin semua baju batik hmm yang kena pakai hari khamis tu kan... ngn baju melayu yang kena pakai hari jumaat tu semua kerja tangan isteri ..bukan ke best tuh...pada UJ la... hhuhuhu..

sebenarnya posting ni nak tulis pasal UJ sensorang kat rumah weekend .. next week UJ kena balik ....

so kembali kepada nawaitu asal, mengenai posting ni... kerana boring sangat kat rumah ... UJ menyelongkar stor kat apartment, yang memang kami simpan barang-barang entah tak tahu nak guna biler.... tapi sebelum tu UJ sempat siram dulu pokok-pokok kat balcony ... itulah taman cinta ... kena sebut gak chen-ta sebab blog ni kan taman cinta.... uiksssss


sambil UJ menyelongkar kotak-kotak dalam stor tuh.. kononnya pada awal nak berkemas lah .. boleh kuar peluh .... kira PE la gak ...kan... terjumpa la banyak lak CD, CD and DVD baru tapi dah lama tersimpan ... UJ masih ingat kebanyakan CD-CD and DVD tu UJ beli time tinggal di KL, baru-baru dapat kerja ntah apa-apa dulu sebelum UJ kerja tetap... itu pun rasenye belum grad lagi... tapi UJ beli sahaja tak pernah tengok... camner and kenapa beli tak tahu plak.. cite citer korea, jepun, english ada gak satu... semua tangkap lentok jer.... TAPI ....UJ rase mungkin ade special kot UJ beli ... sbb citer-citer tu semua tak glamour... memang mcm tu... yang orang rase tak suka tu UJ suka tgk....mungkin sesetengah citer agak berat .. so sesetengah org nak menonton sebab nak fun and entertainment so tak nak citer berat berat kot...entah la...

so antara citer nye seperti yang ni ... best gak.. walaupun slow...ni citer jepun ni...

KIMI GA KURETA NATSU


citer ni best gak sebenarnya ... tentang keluarga ... boleh lah UJ ambik sedikit sebanyak tauladan untuk family sendiri nanti ... tapi tengok sensorang ... ya lah tak tahu nak wat per kan.. tgk la gak DVD ni... yang pelik nye ... dah bertahun UJ beli sekarang baru tengok .. ada satu lagi yang dah lama beli and baru tengok... baru bukak plastik wrap DVD tuh...yang ni Korea lak...

MY WAY HOME


cerita pulak juga mengenai family tapi tentang seorang nenek yang bisu dengan kerenah cucu nya ala-ala perangai city boy... camne nenek tu berlakon ... mcm betol jer... kelakar and best gak.... pernah tengok ke????

sambil makan biskut cap pingpong tu UJ sambung lagi so jadikan marathon nonton weekend tuh... rupanya banyak jugak UJ belum tengok DVD and CD ni.. dan mungkin sesetengahnya UJ dah lupa camane citer dia ... yang agak lain skit .. kebanyakan yang tersimpan dalam kotak tuh... yang UJ ambik dalam stor tuh... rat-rata cerita tentang family ... okay jer.. UJ boleh layan...

KABHI KHUSHI KABHI GHAM


ada jugak tersesat satu citer hindustan ni ... alah layan jer... best jugak ... pernah tgk dulu sekali jer... mungkin ni la satu-satunya citer hindustan yang ada dalam stor ni....

I AM SAM


I am sam pun ada gak... lorr citer ni best ... mesti ramai yang pernah tonton citer ni ek...

bagaimana pulak dengan citer-citer kat bawah ni pernah tengok tak? yang ni pun ada dalam balut plastik .. so first time UJ tengok .. dan UJ boleh layan... heheheh semua korea lak tuh... ok jer...

sad movie, my girl and i, my boyfriend is type B



itu lah antara yang memenuhi masa weekend UJ .. kerana sensorang ... next week UJ mesti balik.. baby tunggu,,, jangan keluar lagi ... tunggu abah balik dulu ok ....

menonton ni bkn lah selalu sangat ... kalau ada masa yang tak sengaja macam ni je lah.. lagi pun rasenya tak de dah DVD lain yang nak ditengok...

ooopsss terlupa lak UJ ada satu ag... citer korea dan sedikit ganas yang sempat UJ tengok dan pastu UJ baru bukak blog...memang ganas ekk citer ni...

RUNNING WILD


5 komen:

Afida Anuar said...

Habis cerita di tengoknya.. 8 movie!!! owhh klu fida musti dah pening dah tengok movie banyak2..hehe

Khairi said...

mak ai. nonton movie huhu. apa kata UJ taip novel aje hehehe.

unclejoe said...

UJ tengah belajar lagi menulis... cerpen yang entah apa-apa tu pun lum siap-siap ... bace pun mcm karangan budak drjah bape entah.. nasib tak macam karangan yang khairi tunjuk kat my inbox huhuh kelakar tol.. anyway inderectly ... banyak gak kerna blog khairi yang buat UJ rasa nak menulis... tak pe lah slow slow ...

unclejoe said...

fida.. UJ secara tak sengaja menonton .. lagi pun UJ bukan jenis menonton... seumur hidup UJ pun tak tahu pe benda lah dan camana lah ada dalam panggung wayang tuh... huhuh kolot ek...

Afida Anuar said...

Cuba UJ masuk sekali tengok..masuk ngn isteri UJ. Tak pun masuk sensorang..erkk.. Zaman U fida tak pernah jejak kaki ke wayang, tak pernah terpkir pn nk tengok wayang...tp zaman kerja ni.. tu pun setahun ada la 2,3 kali masuk ctu..huhuh