Social Icons

Thursday, June 24, 2010

alternatif minuman coklat

suka minum MILO - kadang2 kita terlupa minuman cokelat malt.. atau minuman koko... sebab dari kecil sampai tua... minuman sebgitu sinonim dengan MILO jer ...so apa kata kita cuba pula selain dari MILO kan? ni dengar dek abg UJ ni ... mesti lain macam ni sebab dia kerja nestle... sorry bro...erkkk... minum milo anda jadi sihat dan kuat ... itu lah pomo yg UJ mase kecik2 dulu


ok.. cuba kita try test minuman koko atau perisa cokelat yang buatan tempatan plak... sudah tentu bumiputra islam punya produk... sudah tentu terjamin halalnya kan... bukan setakat itu lagi toyyiba... sebenarnya bukan setakat logo halal yang menjadi jaminan tetapi kualiti dan nilai yang ada pada sesuatu produk juga perlu diambil cakna.. sebab tu kita diminta mencari dan memilih yang HALAL dan TOYYIBA... nak tahu lebih lanjut ... tanya ustaz... insyaAllah boleh kupas persoalan halal dan toyyibah ni...

lagi pun .. produk produk ni tak kurang hebatnya juga... kat bawah ni ada beberapa alternatif... beberapa sudah UJ cuba dan semamangnya ... rasanya juga setanding dengan yang sudah tersohor... mutu kandungannya juga boleh menambah kekuatan fizikal dan mental...

yang ini satu pilihan juga...LIQO .... nak tahu lebih lanjut gi link ni

http://episodeperjuangan.blogspot.com/2009/03/liqo-minuman-alternatif.html

Minuman berasaskan coklat menampilkan Liqo sebagai alternatif kepada minuman coklat lain justeru ia adalah 100 % produk muslim . Pastinya dijamin bersih , suci dan halal .















yang ini pula ... best.. setara dengan minuman cokelat malt yang banyak dijual dipasaran.. kalau tak silap UJ sekarang HPA dah beli produk ni...RADIX koko keluaran HPA sendiri pun ada juga..


yang ni namanya SMART COCO A+

promosi tentang keluaran ni sebenarnya selalu boleh dengan dekat radio IKIM.FM ... kalau dengar radio ni la... banyak testimoni ... khususnya tentang kanak2 yang ambil minuman ni OK.. dan minuman ni tak membuatkan kita mengantuk... nak tahu lebih lanjut pergi link ni http://www.smartcoco.com/


ini pula PAKSI minuman koko... mcam best.. UJ sendiri pun belum cuba lagi ... KOHALAL ada ceita pasal ni... ni link...http://www.kohalal.com/content/minuman-koko-paksi

ini pula koko-milk ... hmm Ustaz Mokhtar Senik ada cerita nye... so layari web ni lah ye.


Justify Fullsatu lagi ialah produk yang ni pula... tapi nak tahu lagi banyak cerita... tengok laman web nya di alamat ni.. http://www.e-man.com.my/v2/viewpage.php?page_id=5

jom marilah sama-sama mengimarahkan lagi barangan buatan Malaysia... buatan bumiputra... dijamin suci dan bersih... yang penting...

HALAL dan TOYYIBAH..


ssesiapa yang ada alternatif lain.. bagi komen ekk..sebab banyak lagi juga IKS bumiputra islam yang keluarkan beverage sebegini...

10 komen:

Afida Anuar said...

Semalam promote kapsul baraka..
malam ni promote minuman coklat...

minum minuman smart coco ni...leh layan itali vs slovakia malam ni, dengan segar bugarnya... tak ngantuk!...hehe... !

uJ said...

hehehe promote orang punye... alternatif demi masa depan generasi akan dtang... erkkkk

nas said...

uncle..owh..ade lak lico tue..ngehhehee...xpernah nampak..taw xper..kte kne try brand tempatan...:)

Khairi said...

wah, baguslah UJ. ini alternatip yang kita nak kena cari. kasi tebas itu milo.

oh, milo ada lagi kat dapur tuggu abes dulu hehehe

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

bagos woo,,saya selalu minum yg RADIX COCO tu je,,,

hak len xpenah dgr langsung....

heee,,,,kat rumah jrg bkak radio,,kikiki,,,

bofoyengfeng said...

yummy! tiba2 gua macam rasa nak pekena hot choc...perghhh...

Bro Bayu said...

masad cafe ko tak promote ker

Slave of Almighty said...

Salam UJ..

Stuju, stuju dn stuju..

Support kluaran bumiputera Islam.. itu main point sbenarnya, dr kempen boycott (Nestle pn boycott jga).. bkn hnya tahu memboycott, nmun kmudian mmbeli produk2 cina yg lain.. yup, mmg better la jgk.. tp x ke lg baik dh alang2 tu, kita support produk keluarn Islam.. saudara kita jga tu.. ye x UJ?

Thx 4 the info.. byk produk2 bru yg ddgr kt sni.. hmm, msti cba ni

sukiman said...

tak pernah nampak...tapi bagus tu promote yang ternyata halal dan bantu usahawan islam.

uNcLeJoE said...

to nas - heheh try yang baru dan rasa baru kan...

to khairi - erkk habiskan dulu... baru tebas nanti bazir lak.. hehe

to broloq - kekekr... ok r tuh... maintain... dengar dengar kan lah radio yang itu juga... hehehhe

to bofo - yummi... calciyum...erkkkk

to BB - hmm ni coklat la bhai... cafe nanti bile sampai mood ocffee lak ekk

to SOA - a'a ... jom tukar selera lak..sambil membantu dan meningkatkan kualiti hidup juga...

to suki - payah skit kalao nak masuk pasaraya... sebab pasaraya hyper sapa yg punye kan? tapi banyak stokis jual... try r satu...pasti terpikat... sebab umah mcm encik suki senang skit.. sebab semua..instant... so sachet sachet jer..