Social Icons

Thursday, June 17, 2010

travel to Perlis

assalamualaikum....

lama benar blog ni bercuti... sampai banyak pokok yang layu... tapi masih hidup... belum ada yang mati... ada juga yang datang tolong siram terima kasih banyak banyak...

seminggu lepas UJ kena pergi berkursus lama, jauh pula tuh... utara semenanjung... tempat nya a'a kat bawah ni ada gambar pintu masuk kem tuh... selebihnya UJ malas nak cerita, ramai yang tahu apa kat dalam nya kan... tidak di kem ni ... mungkin di kem lain.... urghhh... apa lagi kena basuh lerr...



sampai je pintu masuk ni... tak ada apa yang main di kepala... melainkan bila kursus ni nak tamat...itu sahaja persoalan yang berlegar dalam benak walaupun daftar masuk belum lagi dibuat... ada skit skeptik dan stereotype yang selalu ada dalam kepala hotak UJ kalau pasal menda ni... uikss tapi at least UJ dapat jugak lah nak trekking naik bukit ke adventure skit... ganti dengan yang tak jadi sebelum kahwin dulu... tak lah tension ek...



lenguh gila berjalan kaki merentasi titi kat dalam gua kelam... 1st time sampai perlis... tak tahu nak tuju... pergi plak dengan bas ekspress jer... kalau dengan kereta, tak de lah nak main rentas masuk gua ni... nilah pelik kem ni... nak gi sana kena masuk gua dulu...so UJ decide jalan kaki melungsuri dalam gua kelam... dekat 1km la jugak dengan beg penuh ngan muatan... berbirat kat belakang... macam omputih backpacker pun ada gak....


habis kem... lupakan aje apa yang dibasuh tu... sebab sebelum masuk dan nak berangkat ke dalam kem... kepala mesti mantap.. hati kena kuat... kerana pegangan kita mesti tetap... ingat mana yang patut dan tak patut... namun jangan melulu... sebab nanti rosak semua... jadi lambat lak kan.. nak kena keluar kem ni.... yang best sempat lagi ke sini...



habis la episod kursus di kem ni... nak balik pulak satu hal... tak kan nak jalan lalu gua ni lagi... nasib ada member kasi tumpang ... terus boleh sampai kangar... adushhh bas nak balik kemaman pukul 9 malam ni ... baru pukul 5.00 ptg... so apa nak buat... dah la tak tahu apa apa pun pun di kangar ni ... so to kill the valuable time... so gi lah main sini... ok gak...huhu


ok good bye kangar, gudbai perlis... nanti ada masa UJ datang lagi... tapi nak ke kem tu lagi... mungkin tidak...... gi shopping padang besar insyaAllah...

sampai-sampai di kampung... tetiba dapat pulak SMS ... ada TOT pulak kat HQ mara KL, 21hb ni... haishhh bau hamis hutan wangkelian, kakibukit, padang besar tak hilang lagi... dah panggil kursus lagi... urgjjjjjhhhhhhhhhh

7 komen:

Afida Anuar said...

Tu Uj ke tu yang tengah baling bola tu? Strike dak? hehehe...

last fida sampai perlis..masa umur 8 tahun..lamanya tak pi sana..apatah lagi nak masuk gua kelam...

owhh btw, kata pi sana kene basuh... kiranya dah abis dah la semua kotoran ni? ke masih ada yang berbaki?hehehe... fida time kat U dulu ada jugak program seumpama ni...nak brainwash konon.. tak suka sangat kalau kene dengar ceramah yang seumpama ni...buat bazir masa, tapi sebab kehadiran tu wajib...layan je la... tapi tak dengar pun sebenarnya apa yang diaorang nak brainwash tu.... duk dngar benda lain..hehehe...

uNcLeJoE said...

to fida - memang tmpt ni... hmmm insyaAllah.. pergi macam tu... pulang semula pun mcam tu juga.. belum goyah ... belum rasa nak melompat mcm katak... kalau melompat pun mungkin melompat setempat je.. tak jauh.. lum melompat keluar... wlaupun teruk jugak lak.. saikonya...

a'a kebetulan la yg tu strike semua.. hehehe... boleh tahan gak la.. saje sementara tungu bas nak balik trg..

btw perlis.. ni tak sempat nak round semua.. almaklumla pakai driver.. bas ekspress.. kalau dengan bas.. satu perlis kita round..hehehe

nas said...

kangar...xpena kau g sane...ahahaha..kem bina negara tue uncle nak buat aper?? program ap?

aku bukan aku said...

oh?
mendiam lamanya
di basuh rupanya..

salam alaik wbt.
apa khabar dah?

wah..bz2 aja org dah berumah tgga..
rasa sikit syukur lah sbb masih bujang..

*eceh~

=)

lagi2 sudah kerja..
hehe..

apa-apa pun..moga semangat kental dan masih..
moga dikurniakan keberkatan masa..

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
pi kursus kem bina negara ke? hehe..jauh tu.. tapi takpe la, sambil mnyelam minum air..sy pun tak pernah sampai Perlis lg =)

Bro Bayu said...

ko main bowling UJ..
tak sangka aku ko pandai main bowling..hahaha..TOT mende plak nih, saper lagi pi ...
BTN masa aku brainwash pasal nak jatuhkan anwar, kali ni apa lak propaganda diaorang...

sukiman said...

tak pernah sampai perlis...