Social Icons

Tuesday, June 8, 2010

email

biasa terjadi, selalu juga geram sekali, biasa alami dan biasa juga naik menyampah... kekadang itulah menjadi kerja pertama mendelete... naik muak kekadang menyebok kerjanya kan... mengganggu yang lain, naik angin bila yang penting terlepas pandang dek yang ini... tensi jugak...betul tak?

Apa dia.... tak tahu hujung pangkal ... tetiba soalan betul ke tak?

busuk punya olang... bak kata bofoyengfeng tapi dia tetap belasah saje.... hehehe entah mana dia kerja.. UJ pun tak sure, sebab belum pernah bersua muka... itulah dia si kemat... empunya diri, nak belanja makan.. apatah lagi...

Lain pula dengan yang seorang lagi ni... kekadang kata-katanya menginsafi kerana sentiasa ada dalil-dalil naqli... membuatkan UJ ... adehhh terkena sendiri... tapi itu lah muhasabah diri, supaya hidup di dunia tidak meninggi diri... selalu UJ tanya bila nak makan nasik minyak ni... tetiba bagitahu nak menimang baby... laaa rupanya tak lama lagi dapat anak buah sendiri... siapa lagi, kalau nak jenguk blognya jangan lupa pakai rayban... sebab kilauan matanya memukau sanubari... ahaks.. itu lah si budak amrixxx.. ni UJ quote staf pempuan UJ yang cakap la... hehehe

OK lah setakat ni dah lah... kepada yang lain... nanti-nanti lah UJ reka seloka pantun gurindam bagai... lagi pun kalau nak promote blog khairi hmmm semua dah tahu... sememangnya gah sudah... lately khairi dan komuter seakan synonim... dan UJ juga percaya masih ada yang belum pernah naik komuter... mungkin novelis ini akan mengadaptasi pengalamannya berkomuter, dalam novel terbaru nya tak lama lagi.... bertambah gah lagi, dan UJ lah yang nak jadi juara 1st customer... umpama pepatah... sekali air bah sekali pantai berubah... erkkkk apa kena mengenanya plak... tak boleh, hmmm boleh boleh kan lah.... students aku selalu ckp mcm tu......uiksssss....

sorang lagi si gadis desa pulau rusa.... lembut katanya umpama sutera korea... sutera tersat kat ajil lagi best sebenarnya... seketika menghilang ... rupanya berumrah.... sayang sangat dengan encik hitam nya... jangan salah sangka itu bukan kucing, bukan juga singa... mungkin keretanya wira atau pesona... UJ kurang periksa mungkin juga honda siapa sangka.... titipan sayang dan kasih sentiasa untuk adik beradiknya.... sekali lagi menghilang ke homestay di tanjung karang rupanya.... ahaa melangkah bendul lagi gamaknya... nak buat camne... insyaAllah tak lama lgi gilirannya pula... siapa lagi kalau bukan fida anak dara ganu kite, baik dan cantik orangnya... tapi sekali dia keluarkan 'bengong' padah juga dibuatnya....

ok, ok ok ok dah dah.... apa yang UJ nak posting hari ni ialah... tentang email2 yang mungkin ramai mesti dapat... dalam inbox kan.. tak kisah lah guna gmail ke yahoo ke hotmail ke pe pe lagi la... mailexcite ke... hehehe ingat lagi dulu tuh... UJ nye 1st email ... dalam awal 90an.. idup ke tak lagi email cam tu...

email-email ni yang ada kasi kita beribu riban tu... kadang2 yang paling best ... dia sebut bank kat malaysia lak... terbaru lagi best ... petronas lak nak kasi... paling best lagi pernah UJ layan... pas tu ... UJ letak no phone... coz time tuh study lagi... so prepaid nye no tak perlu rigister lagi... hentam jer... siap dorang telefon dari London lagi.... huhuh yang menawarkan ribu n jutaan dollar tu... selalu juga datang dari bank kat africa lak tuh... ada dari sudan, zimbabwe dan ada lagi lah .. negara mana entah di afrika tu... ada jugak lagi best.... boleh dapat BMW .... huhuhu korang mesti pernah dapat email2 mcm tu kan... spammer je semua tu ekk?

Tapi kali ni UJ nak cerita email yang UJ dapat ni... hmm yang ni UJ ambik serius... serius talk punyer... betol tak bohong... dan mungkin korang juga dah dapat kan... kalau belum dapat sila bagi alamat email kat ruangan komen ok... nanti UJ forwardkan email yang UJ dapat ni... serius sedih... serius geram.. serius macam... urghhhh tak leh nak cerita... baca dan tengok gambar2nya sendiri la ek...sedih, duka dan memang celaka... yang pasal MESIR, ISRAEL dan SINGAPURA...


-nanti bersambung, ngantuk plak... walaupun esok tak kerja... aku tetap kena tidur juga...


11 komen:

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

akan ku emel,,,heee

cam teruja je UJ

Afida Anuar said...

Hurmmm....Pasal email rupanya..ingatkan...jangan lupa 4wd kat Fida! Nak tau jugak isi kandungan, nak update jugak pasal permasalahan umat islam...ni mesti pasal permasalahan umat islam sekarang..sekadar meneka.

nabilah0710@yahoo.com

Dari bogoyengfeng,ke Amrixx..terus ke khairi..dan akhirnya fida...aduhaii UJ..nice bila baca UJ belebel2 macam ni..boleh buat senyum sendiri...hehehe

PS:ahaaa...kalau incik hitam tu honda macam mana uj? fida cuma tanya kalau je;)

MissXYZ said...

smpt lg tu UJ memebebel sblm tdo hu3

Amrixxx said...

huhu..
kim salam kat staf pompuan ko tu UJ..
dia membuat aku merah pipi masuk blog ko nih..ekeke :D

ko citer satu2 camtuh.. cam men bola plak atur gerakan...huhu

Khairi said...

haha pasal emel rupanye huhuuh. UJ, thanks promot blog. nnt gift dah sampai bgtau ya. amrixx punya lambat lagi, kesian dia huhuhu.

UJ, sila forward email tersebut pada saya kubakoya@yahoo.com hehe.

Bro Bayu said...

emel pe weh...cam bengang jerw..forwrd kat gue weh

nas said...

ape nie???? emel yg xbagus?? erm...foward aje la...eheheheh....

Bro Bayu said...

apa kene mengene email tuh ngan post ko ek? member2 bloggers ko ngan email...hmhm..tak pahaam lor

uNcLeJoE said...

bro bayu - ko tu selalu lampi

Bro Bayu said...

yer la..ko le yang tak..aku siap analisis lagi every sinle words dalam post nih..huhu.rupanya takde kaitan...ko tu bila nak komen cerpen2 omputih aku tuh,,,tak ble hrap punyer kj,,bwekkk

bofoyengfeng said...

enchik UJ, sila ajukan kepada belasahsaja@gmail.com.