Social Icons

Tuesday, June 22, 2010

kapsul baraka


balik dari perlis pergi shah alam... pas tu pergi KLIA... pas tu balik terengganu... kena pergi KL lak... baru sampai KL... dah tak bermaya masuk bengkel TOT lak..kt HQ... fuhhh fenat... sampai lah malam tadi baru sampai kg di terengganu...

pagi ni bangun dah lain macam... batuK selsema badan dah mula panas... kapsul baraka jadi pilihan ganti paracetamol... tapi nasib ada selera lagi nak makan rojak betik... rasa pas ni tumbang lagi... 2, 3 hari lagi nak balik johor plak...

cuti ni... banyak sungguh aktiviti... badan ni dah tak berdaya dah.. makin berumur.. tenaga pun dah makin kurang ek... btw lama jugak tak berupdate dan komen pun tak sempat nak reply... nanti la ekk member2 semua... nak gi jenguk blog kamu semua pun tak sempat dan tak berapa nak larat dah... lama-lama sekali dtg lah demam ni... buang toksik dalam badan dan buang dosa ..sedikit masa lagi bila segar kembali ... baru boleh browse sana sini... so jangan kecik hati ok.. nanti UJ datang jenguk lagi...

pada yang belum tahu apa itu kapsul baraka bawah ni ada imej ... boleh la tengok... alaaadari habbatu sawda' jugak... boleh kurangkan pengambilan paracetamol kan kalau sakit sakit... boleh kurang kan bahan kimia yang mungkin merbahaya untuk generasi akan datang ... dalam badan...alternatif yang halal lagi toyyiba...



9 komen:

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

bz bebenor yop,,,

haha...

uhik,,??

1st time dengar,,ok ker??

Afida Anuar said...

UJ..alahai demam rupanya...

Jangan lupa minum air masak banyak-banyak..sekarang musim demam kut..fida baru je baik demam, UJ pulak sambung..elok la tuh..hehe.

PS: Aqila jangan lupa suh abah makan ubat eh..

aku bukan aku said...

=)

kerjalah spt mahu hidup selamanya..
moga2 cepat sihat..
cari rezeki halal utk anak isteri ya!

kesusahan/dugaan tu kiranya kifarah dosa-lah ye..

moga2 dikurnia masa lapang juga~

rehat2 dan sehat ok?

bofoyengfeng said...

minum air banyak2 bro... ni pil ni kat mana ada jual eh?

dulu masa berulang ke sudan ada la bawak balik biji habbatus sauda ni...bagi sana bagi sini sikit..last2 untuk gua takde...heh..padan muke gua..

Amrixxx said...

klu demam dan sakit paler.. elok ar minum air kelapa.. ngee :D

uJ said...

to broloq - OK je.. try r .. boleh tambah immunity dlm body...

to fida - a'a ... tp hari ni ok skit..

to bofo - hmm kat sesetengah farmasi ada jual kot... tp ni memang banyak stok kat kg... sekang lg ok sebab dah ada permit KKM...

to amr - hmm minum air nira... sama r ekkk

to aba - tq.. alhamdulillah kira ok skit hari ni... dah balik malaysia mai r jalan johor..

Bro Bayu said...

pekena barakh memang best...

Ummu~Ishak said...

pil barakah mmg bagus utk maintainkan kesihatan.. tapi kat mesia mahal dan susah nak dapat

Anonymous said...

sape2 yg nk order barakah sila emel saya kat sharif_ganu@yahoo.com...barakah dari mesir...murah2 je...satu kotak RM9...satu kotak ade 2 keping...