Social Icons

Thursday, July 1, 2010

meeting oh meeting

antara tempat yang UJ tak suka masuk... errkk bilik mesyuarat.... tapi nak buat macamana kan tugas... termasuk dalam tugas hakiki lak tuh... erkkkk

bermula isnin 28 Jun 2010 hari pertama mula kembali bertugas setelah sekian lama staf akademik bercuti... mula mula punch in pun dah ada mesyuarat mengenai pendaftaran pelajar baru yang akan mula daftar seminggu dua lagi... hmmm senior lain yang kena ambil alih sebab pengarah dan timbalan pengarah belum masuk bertugas... fuhhhh fagi-fagi dah meeting...

29 hb lak selasa... dah kena organize in-house training... itu pun banyak dibuat oleh Ketua Jabatan Sains Kuantitatif... dan sebelah petang UJ handle... nasib slot ringan-ringan sahaja... so tak payah banyak songeh dan persediaan sangat yang kena buat... meeting jugak tuh... adeh...

30 hb lak Rabu... semalam.. KPM BP mengamalkan earth hour lak...tapi ini tidak dirancang... kebetulan... dan tak ada sabotaj rasanya... memang blackout di semua bangunan pentadbiran... nasib kuarters staf OK.... tapi dalam kepanasan tiada air cond dan agak suram dalam bilik mesyuarat kolej... ade lagi meeting ... erkkk meeting ohh meeting... peluh menetes sampai ketiak dah tak tahan ni... sehari suntuk tak ada letrik... tak payah punch in dan out... ade segelintir yang sempat punch in sebab mereka datang awal kerja sebelum 7.30 lah tu.. rajin tol la....so pada yang dtg lambat semalam... nasib amat menyebalahi anda sebab tak de merah dekat card ok...

kemudian turun naik turun naik ... naik turun naik turun di asrama...tingkat empat dari blok A ke blok C yang lebih kurang 450meter ...... gotong-royong angkat katil tilam besi meja kerusi dan lain lain... erkkkk UJ buat gak semua tuh... fuhhh fenat... berpeluh sampai ke kaki dari dahi...

dan pagi ni hari Khamis 1 Julai 2010 ... sejak jam 6 lebih pagi tadi sampai kol 7 hingga pukul 8 pagi punyalah hujan lebat selebatnya... pakok kat balcony pun tak perlu siram... kalau boleh sambung tidur .... alangkah bestnya... tapi kerja dan kerja... dan tetiba ada panggilan tergempar dari pejabat lak mengenai taklimat pengarah untuk semua staf akademik.. tentang semua menda yang sebenarnya dah dibincangkan sebelum ni .... kali ini dengan pengarahpulak... adushhh... meeting ohh meeting... selesai dalam pukul 1 tengahari... dan setelah habis perjumpaan tu... ada announcement... pagi esok 2 hb Julai Jumaat.. akan ada meeting pengurusan kolej ... untuk tentukan bajet setiap jabatan... adusss ku akan meeting lagi esok hari... arghhh..

kadang2 dekat sini pun ada meeting gak kalo ramai ahli.. tp best skit sebab leh duk belakang2.. tapi sejak ada jawatan celup sementara ...ni kena tayang muka kat depan jer.. nanti pengarah carik lak...

apa-apa pun minggu depan kita bakal menerima ramai pejalar baru semester ni.. dan semester ini juga.. semester paling sebok sebanyak banyak aktiviti peringkat pusat kita jadi tuan rumah... so ingat-ingat kan lah diri ... semoga tidak tensi... ok...jom marilah bekerja kerana ibadah...amin..

9 komen:

sukiman said...

SELAMAT KEMBALI BERTUGAS

Afida Anuar said...

Perghhh...ni sah jawatan bawah sket dari CEO, eh dekan ni..

bigiinyer UJ..hari2 meeting..kalah Tok JiB!..hehe

Bro Bayu said...

memang betui..Uj bawah ckit dari ceo je..aku le yang tukang bancuh ayaq masa die meeting

nas said...

mesti penat kan..
sampai berpeluh2 tue..
huhu..
xthu la nt keje cmne nas nak hadapi..
hahahaha...
nas pon doakan kebahagiaan uj ngan isteri..aminn..:)

Amrixxx said...

huhu..
alang2 celup tuh UJ biarlah sampai ke pangkal lengan..ekeke :D

Slave of Almighty said...

huhu.. lawak jga mmbca post UJ kali ini..

xpe UJ.. mcm UJ kta, kerja pn bleh jd ibadah jika kna niatnya.. Truskn bkerja (bmsyuarat) ye.. ^^

qusyairi said...

salam alaikum wbt.

=)
dugaan..
pahit2sekarang nnt manis bila tuai hasil..

*eh..ade kaitan dak ni..

huhu..

seorang pendidik..inilah pengorbanannya..

malulah penuntut y segan-segan 'berpeluh' utk dirinya sendiri..

baik-baik UJ!
kesihatan juga perlu amik kira
=)

uNcLeJoE said...

to qushairi - terkejuat juga sape la yang ni ek.. sebab ni la nama kalau dpt anak laki... hehehe.. upernye orang rusia balik malaysia ekk..

qusyairi said...

hoho~

sajor..malas log in..

laptop ngeng sket..
=p

sehat?