Social Icons

Sunday, May 9, 2010

9 mei 2010

selamat
hari
ibu

happy
mother's
day

namun, setiap hari adalah hari ibu.....

selamat hari ibu untuk mereka yang bergelar ibu, emak, mak, mok, umi, bonda, nai,che,mama,mami,mom,mother dll.


Aku tak boleh nak menulis hari ni...
aku rindu arwah mu mak.
emak tahu kan... UJ dah kahwin,
barangkali kalau mak ada time tu,
mak pun gembira kan.
insyaAllah mak juga suka

kalau mak sempat melihat dia...
sesungguhnya...abang2 dan kakak2
dan che su pun tak salah memilihnya...
tapi UJ tak tahu pun mak...
menantu mak itu pernah melihat pun mak dulu...

mak, UJ dah pun jadi ayah sekarang,
sebulan yang lepas,
maisarah aqila dah pun lahir...
cucu mak yang entah
ke berapa pun UJ tak ingat...

mak gembira tak? ...

mak, musim haji yang lepas,
UJ dikhabarkan mak ada di sana...
ada yang ternampak kelibat mak di sana...
betul ke mak yang dorang nampak tu?
UJ teraharu tp gembira dengan khabar itu mak,
UJ yakin, UJ percaya kelibat itu,
sememangnya mak, sedang
bertelekung sembahyang
di masjidil haram...

mak kat sana ke waktu tu...?

Ya Allah aku tak dapat nak teruskan coretan ini...
rinduku padamu mak...
cukup mencengkam jiwa tika ini...
semoga rohmu tenang disisiNya di sana...
amin...

15 komen:

akuinsanlemah said...

sedih saat dia pergi baru terasa mahu dihargai dan diulang kembali waktu dulu yang bahagia~
tabah selalu.
moga emak ditempatkan ditempat org2 yang soleh solehah~amin..(doa buat emak2 kita, insyaAllah)

Afida Anuar said...

Ya Allah UJ..terharu sangat fida baca luahan UJ ni... tatau saat fida nanti mcam mana...

boleh tak kalau fida harap fida yang 'pergi' dulu, bukan mak? pernah terbayang saat tu..fida tak sanggup sangat2 nak hadapinya..

Cikgu Murni said...

salam, UJ ibu dengan anak tidak akan putus walaupun sudah meninggal. bnyakkan sedekah untuknya. UJ ada ibu mertua, curahkan kasih padanya seperti ibu UJ.

N@zihah said...

Salam..terharu dan begitu menyentuh hati luahan ini.InsyaAllah,mak UJ ditempatkan di kalangan orang2 yang mendapat rahmat di sisiNYA.Banyakkan doa untuknya,doa anak yang soleh tidak akan putus,insyaAllah.

sLave_oF_Almighty said...

Salam.

Huu. Tharu pla mmbacanya.

Semoga uncleJoe tabah k
Semoga roh arwah ditempatkn di kalangan mrk2 yg soleh. InshaAllah. =)

Anonymous said...

Al-Fatihah untuk arwah..

mati tu pasti uncle....
Mungkin arwah tersenyum melihat anak2 nya dari jauh..

nasikputeh said...

komen kat atas tu dr saya.

bofoyengfeng said...

amin. moga aman disana. amin. amin.

Khairi said...

Semoga ruh ibu UJ dicucuri rahmat selalu. MasyaAllah, perkataan2 di sini menyentuh hati saya.

Dan di kala ini saya seorang lelaki yang selalu menangis.

Amrixxx said...

al-fatihah..
semoga arwah aman n dirahmati oleh Allah swt..

Mesintaip: said...

al-Fatihah...

"Ya Allah, ampunkanlah dosa-dosa para ibu kami.Amin"

aku bukan aku said...

salam alaik wbt.

uuuuuuuuuuuuu...

T.T

walaupun saat 'perpisahan' dgn ummie itu pasti..
tapi kalau boleh tak nak..

sebab kehilangan itu menyakitkan..
tapi..kehilangan itu sementara kan UJ?

nanti kita2 berkumpul di 'sana'

masing-masing kne kuat jaga amalan jagan hubungan dengan Tuhan..
hari2 kalau boleh nak kirim yasin kat abi ummie..

insyaAllah..
*post ini ada 'sentuhan'..terima kasih kongsi..

T.T
-masih sebak-

nino said...

al-fatihah buat ibu uj.

r.o.l. said...

Salam, UJ. Semoga arwah ibu UJ dan kita semua sentiasa berada dan kekal di dalam rahmatNya.

Masih outstation ke?

uNcLeJoE said...

SALAM UNTUK SEMUA....

TERIMA KASIH UJ UCAPKAN UNTUK SEMUA...TERIMA KASIH AL-FATIHAH DILAFAZKAN...

UJ UCAPAKAN JUTAAN TERIMA KASIH ATAS KOMEN DAN KONGSI RASA YANG DITUJUKAN...

SEMOGA EMAK-EMAK KITA BERADA DI BAWAH LINDUNGA YANG ESA SENTIASA..

TERIMA KASIH SEMUA...