Social Icons

Tuesday, May 25, 2010

wanna be in 2 places at the same time....HOW?

how to be in two places at the same time?

Beberapa har
i lepas ada UJ posting mengenai KTMB.. hmm baru malam tadi ada cerita kat berita d TV mengenai ini kan? so tak lama lagi... apa jadi dengan bangunan sejarah setesen KTMB tu ekkk? secara kasar memang tanah KTMB di Singapura agak bertaburan seperti di Kranji, Tanjong Pagar dan Woodlands termasuk juga lah landasan keretapi yang menghubungkan ke tanah besar semenanjung.... bermula dari JB ke pulau temasek itu... dan kalau tak silap UJ tak lama lagi semua urusan imigresen KTMB yang dalam tahun 2011 akan dipindahkan dari tanjong pagar ke woodlands pula akan berpindah sepenuhnya ke tanjong puteri di JB...mungkin dalam tahun 2018,. so tanah2 KTMB yang sebelum ni diganti dengan tanah yang lain di Singapura dan akan dibangunkan bersama antara kedua-dua negara... Singapore memang bijak.....

************************

MALAYSIA TO RELOCATE TANJONG PAGAR TRAIN STATION TO WOODLANDS -

by BERNAMA

SINGAPORE, May 24 (Bernama) –- Malaysia today agreed to move the Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) station at Tanjong Pagar here to the Woodlands Train Checkpoint (WTCP) by July 1, 2011. Malaysia will also co-locate its railway customs, immigration and quarantine (CIQ) facilities at the WTCP. These were some of the major decisions reached by Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak and his Singapore counterpart Lee Hsien Loong during the leaders' retreat at the Shangri-La Hotel here. When they met, both leaders were looking at the matters arising from the Points of Agreement (PoA) on Malayan railway lands in Singapore which had long become the obstacles to their countries’ good bilateral ties. Najib and Lee agreed to move the issues forward and both countries decided to jointly develop the KTMB lands around Singapore to maximize its full potentials.

************************

so lets answer the title of the entry... how...

if you want to be in two places at the same time???


sekali imbas, bangunan KTMB ni, banyak juga nilai estetika nya kan? lebih2 lagi tentang pengaruh luar dalam warisan senibina bangunan-bangunan Malaysia... memang macam tu pun kalau tengok kebanyakan stesen KTMB kan? ada kaitannya dengan sejarah.... ingat sejarah mengajar kita menjadi lebih dewasa...

those pictures are the clue.... hmmm woiii korang faham tak apa yang UJ maksud kan ni? try r komen... komen r.... satu lagi clue... hmmm ada unsur-unsur romantis skit.... hehehe fida... consider jiwang gak ke..?

15 komen:

Afida Anuar said...

Tak faham cikgu...erkkk..

eh ada unsur2 romantis ke UJ? fida tak jumpa pong....hehe

Anonymous said...

saye masih cuba memahami isu disitu..come back later..hehehe

Khairi said...

err... dah pindah tu maknanya bangunan lama tak pindah la eh UJ?

agak blur blur lalat gitu huhu

starsyeea said...

errrrrr......

Slave of Almighty said...

Salam..

Msih berfikir... hmm...........

Bkenaan msa ke?
Pgi ke KTM, satu tmpat, tp mcm dua tempat, sbb sejarah lma yg dtinggalkn..

huhu.. msih blur2 lg la uj

uNcLeJoE said...

HMMMM tak semestinya kat KTMB je... kat lain pun boleh... itu tu klu je... sebab entry kan pasal KTMB, ada kaitan gak...

FAIL semua... repeat paper nex sem... hmm jumpa muka sama lagi la nanti ... uiksss... hehehe keluhan seorang lecturer...erkkk

bofoyengfeng said...

di pulau temasik, di stesen ktmb, kita sudah berada di malaysia. tapi masih di temasik.

gitu kan bang? betul tak? ke kena repeat paper gak?

Amrixxx said...

bukan singapore yg bijak bro..
tapi pemimpin m'sia yg bijak sgt2.. huhu..

jane said...

wuik???
layout ni gegirl punye la uncle

ngahahhahahahhaha

tp sbb ncle ni romntik
wa bior je le

ekekekekkeke

jane said...

kite tk paham dowh uncle???
motif 2 tmpt????honeymoon kali ke 2ke?

weeeeeeee

wakakkakkaka

uNcLeJoE said...

afida anuar - hmmm tak leh nak explain semua..kena fikir lebih skit... heheheh sorry F , repeat paper ni nex sem OK.. try amik ng lecturer lain plak... ahaksss

anonymous - hmmm tak ada apa2 isu ...kuar dewan exam, tak masuk2 pun hmm F .. repeat lagi nex sem ok..huhu

khairi - huhuhu ... awal awal dah blur ekkk...memang nak wat budak blur huhuh ada kah itu hantu raya..owhh tidak... hmmm F...

kemat - huhuhuhh... nice try.. D+ .. tapi gred lulus at least B-...huhuhu so, repeat paper ...

amrixxx - hmmm memang pun terlebih bijak... orang bergolok bersenapang ... tapi kita kan win win situation gitu...hmmm ohh malaysia ku.. aik ko tak jawab soalan tu ek... owwhh sorry baru ingat ko budak PRA... so habiskan sijil PRA ko dulu ekkk

jane - yang ni sah lagi dari awal memang angau je keje dia... time dalam kelas pun melangut entah mana... F ....

hehehehehe

owh student2 ku...

hehehehe ni best best ni jadi lecturer... holistik je ... bagi mark kat students... sekali pandang dah tahu ... repeat tak repeat ... kejam ke UJ ? tak kan...

uNcLeJoE said...

lupa lak sorang ag...

SoA - hmm itu lah duk kat belakang selalu mana pensyarah nak nampak heheheh... hmm hampir2 betul... tapi D+.. ingat gred lulus B-... heheh so,, faham2 je la kan...

aku bukan aku said...

sah 'jumper' pn taboleh jawab ni..

=)

bila berada di dua titik berttemu lain tempt..

pecahkan kuantum masa..
dan...(lupe dah teori teleport)..

ok2..giv up~

huhu
=.=''

Slave of Almighty said...

Hu3.. D+ pn kna repeat paper.. dh xde idea dh ni..

Repeat paper....

Tido!
-Di bilik tido (cth)
-Di alam mimpi (mngkin kt uni, NZ, KTM dsb)

heheh..

uNcLeJoE said...

ABA - heehheeh yg tu semua tuh... electron, hmmm metaphizik ke pe bende apa alah.. tuhhh heheheh hmmm
so out of topic ... kita dalam kelas bahasa ni... heheheh silap masuk kelas ekkk

sOa - hehehehe nice try.... nanti entry seterusnya.. UJ kasi jawapan... mesti ada yang tak puas hati nanti kot....ahaksss