Social Icons

Thursday, May 27, 2010

being 2 places at once

salam semua...apa khabar?

ok kite dengar lagu ni dulu lah.... set induction ni... so dengar-dengar... tak payah feeling2.. dengar jerr... mana tak paham...tambah vocab carik dalam kamus... i'm not your moving dictionary ok... pada hal.. lecturer pun tak tahu makna gak huhuhuu - 'on' kan je player atas tuh.

hmmm mungkin explanation kurang jelas... atau pun soalan kurang best... tak pun....
banyak cekadak nye soklan... atau pun .. what the hell...

alaa tak kan lah UJ nak terang satu-satu kan... nanti jadi tak jadi soalan plak.... jadi jawapan terus... huhuuh.. apa yang ko mengomel ni sebenarnya...UJ?

tapi jawapan paling best ialah ... ialah saudara bofoyengfeng kita...hehehe tapi nak wat camne still hmmm FAIL gak... jawapan yang mengerikan uishhhh ada ke khairi nak bela hantu raya....ishhh jangan, jangan khairi.... hmmm tak baik woo...dan jawapan angau lak... sudah tentu lah si Jane... apa kena mengena ngan pergi honeymoon... hmm UJ pun fikir gak ngn jawapan dia ni... hmmm angau la ko Jane... gi balik mandi...huuhu

hehehe tu intro jer...

hei... it's very easy and affordable.. bukan macam naik tambang murah kat LCCT pun.. dan bukan jugak nak berbomoh bagai.... huhuh jauh sekali perlu berkempen... tak perlu itu semua... mana ko pergi ni UJ?

being in two places at once... or be in two places at the same time...huh...

relax la kan... still remember with A walk to remember.. alaaaa sekali UJ sebut tajuk novel or filem ni... mesti semua boleh tahu jawapan kan... does it so sweeeeeet kan? kan ada sebut romantis gak tuh... so clue la tuh fida....heheheh

huh??? apa still blur.... adusss ni la nak kena ulang balik dari awal cite kan... gini la students... dari awal sem kita kasi kuliah... last last hujung semester nak final... lupa dah semua... banyak makan semut betul la?

look at these dailouge... page 37... adushhh ni yang malas nak ulang mende sama ni...hehehe..
I am Landon.. and you Jamie... uikssss

JAMIE :

You’re acting like a crazy person,what's going on?


LANDON
:

Right now, you're straddling the state line.


JAMIE :

OK...


LANDON :

You're in two places at once.


ahaaaa.. ok dah boleh teka sekarang kan... heheehe itu lah maksud UJ..

so apa kena mengena ngn KTMB kat tanjung pagar tuh... alaaa ... common sense la kan... situ tu kira country line la tu... apa kira-kira, memang country line pun.... malaysia dengan singapura kan..

so gi duduk kangkang kat situ....sambil berdiri lah okay skit.... nanti kan orang cakap apa plak...kan? kaki kiri kat malaysia, kaki kanan kat singapura... so we are in two countries at once kan??? betul tak.. tak pun nak tukar kaki kiri kat singapore dan kaki kanan kat malaysia... boleh gak .... heheheh tapi jaga-jaga jangan sampai kena langgar keretapi .. sudehhhh

so praktis la dengan lebih romantis dengan pasangan mu yang halal ok... baru lah romantis... hehehe tol tak? kat malaysia banyak negeri .... beberapa negeri kat malaysia ni pun... kedai sebelah menyebelah je.. dah state line... tol tak? melaka ngn N9 .. kalau tak silap di Tampin kot... Penang ngn Perak kat Nibong Tebal tuh....heheheh

nak best lagi... carik sempadan yang banyak negeri sekali gus....hehehe boleh in many places at once... hehehehe...

OK.. nice try everbody... see u again next semester... korang tak jemu ke ngadap muka lecturer yang sama je setiap semester... itu lah soalan .. yang UJ pernah tanya ngn students... hmmm boleh dorang cakap.... what to do.... cam sengal je ....

hmmm ada yang tak puas hati dengan skima jawapan... hmm kalo nak cek balik skrip jawapan anda ...heheh biasalah RM50....

see u when i see u ...


gambar hiasan... bukan UJ tuh... orang lain... hehehe

---kekadang UJ yang dah tua ni kan.. terpaksa pretend and berlakon gitu menjadi remaja balik... semata-mata nak menyelami hati students ... dan kadang2 benda yang tak suka pun terpaksa menyukakan diri...hmmm

11 komen:

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
hehe, baru ngah g0dek2 entry lepas, duk menung & berfikir..sekali refresh da kuar jawapan laa..tak sempat amik exam lg nie, tertinggal keretapi..
hahaAaa!! ;0

uNcLeJoE said...

salam ziarah gak...
kat ganu tak de keretapi... keretapi barang petronas ada r... hehehe kat ngn umah UJ je di kemaman...rel tuhh hehehe

Afida Anuar said...

Oooooooooooooo....

Fida fail!!!.repeat paper...hahaha

Ada terbaca paper semalam. Malaysis nak kasi KTMB tu kat singapore? Aduhaiii kata tak merugikan malaysia, tapi dikit dikit dah kasi kat sana, apa yang tinggalnya nanti kat kita, kan UJ?

Khairi said...

haha. itu ke maksud dia. adui UJ nyer clue tak dapat ditangkap la laju sgt.

UJ pergi baring kat state line tu pastu call wife.

tuggu dia tanya. "Abg kat mana ni?"

UJ jwb, "APa dia? Kepala abg ke bontot abg?"

dia akan marah. "apa abg ni memain."

UJ ckp. "Ye lah abg tgh baring ni. kepala kat Siam bontot kat Perlis."

akuinsanlemah said...

suka ayat ...:'semata-mata nak menyelami hati students ... dan kadang2 benda yang tak suka pun terpaksa menyukakan diri...hmmm '

lumrah..
fitrah..
itulah pengorbann~

uNcLeJoE said...

hehehe terima kasih fakir...- insyaAllah...

khairi - hehheh rase idea yg baik ... heheehe tengok r nanti nak masuk sana kan... UJ usha.. kalo line celcom clear ok r ... UJ try ... heheh
tq idea tuh...ekekekke

jane said...

ok la tu pkcikss kite dpt no 3

best gak

weeeeeeeeeeee~
hahhaahha









(angau or sasau or payau...)
happy honeymoonkali ke 2 pkciks)

MissXYZ said...

yes UJ... sy dlu gi N9... jln sket da masuk selangor... call gne public siap letak kod selangor padahal mmg dh dlm selangor tolupo den... hehehe

Bro Bayu said...

your hints are not helping, uj..huhu

Slave of Almighty said...

Salam uncle..

Owh.. bgitu ka jwpnnye..

UJ lg sem dpn? Hmm.. What to do..

hehe

Abah Mui'zz said...

UJ layan juga A Walk to Remember yek! :-)